Klavijatura Yamaha PSR-E353 – PRODAJEM

Prodajem klavijaturu Yamaha PSR-E353. Instrument je koristila moja kćer za vrijeme pohađanja muzičke škole. Klavijatura je korištena isključivo u našoj kući, odnosno, nije nošena vani.

Cijena novog instrumenta je bila 1.700 HRK. Kupljena u Euro Unitu u Zagrebu.

Svoju klavijaturu prodajem za 950 HRK.

Zainteresirani mogu nazvati za detalje na moj broj, 098 794 068. Preuzimanje isključivo na našoj adresi u Puli.

U galeriji slika ispod možete pogledati kako klavijatura izgleda:

Klavijatura je zaista odlična i vrlo malo korištena. Razlog prodaje je završetak muzičke škole.

Ispod skraćenog opisa slijedi DETALJNA recenzija instrumenta s poznatog klavijaturističkog portala.

Yamaha PSR E353 – skraćeni opis

YAMAHA PSR-E353 prijenosna klavijatura idealna je za početnike i hobiste. Klavijatura je opremljena s čak 573 zvukova instrumenata visoke kvalitete, koji uključuju klavire, gitare, bubnjeve i orkestralne instrumente. Sadrži i 9 lekcija za one koji tek ulaze u svijet glazbe i žele naučiti svirati (Yamaha Education Suite) te mogućnost spajanja mobilnih uređaja ili računala i vježbanje uz glazbu. Tu su i različiti efekti, kao što je EQ za podešavanje zvuka, mogućnost proširenog korištenja YAMAHE PSR-E353 s raznim softwareima i aplikacijama, 158 auto Styles itd. Uz Klavijature dolazi i stalak za note, te adapter za struju.

Specifikacije instrumenta:

 • Boja: Srebrna
 • Broj tipki: 61
 • Broj polifonija: 128
 • Broj zvukova: 573
 • Broj pjesama: 158
 • Broj pjesama za snimanje: 5
 • Broj matrica za snimanje: 2
 • Pojačala: 2.5W+2.5W
 • Zvučnici: 4.72″ x 2
 • Kontrole: Style Control ACMP ON/OFF, SYNC START, START/STOP, INTRO/ENDING/rit., MAIN/AUTO FILL
 • Širina: 945 mm
 • Visina: 122 mm
 • Dubina: 368 mm
 • Težina: 4 kg
 • Specifikacije: 196 panel Voices + 18 Drum/SFX kits + 20 Arpeggio + 339 XGlite Voices
 • Svojstva: Transpose -12 to 0, 0 to +12
 • Pribor: stalak za note, strujni adapter

Evo kako Yamaha PSR E353 zvuči:

Detaljna recenzija klavijature Yamaha PSR-E353

Yamaha e353 je klavijatura koju morate imati. Želite li jednostavnu i prenosivu klavirsku tipkovnicu? Želite li sve razvijene tehnologije po pristupačnoj cijeni? Želite li osjetljivu tipkovnicu, kvalitetne zvukove instrumenata i digitalne efekte? Ako je odgovor da, tada možete razmisliti o kupnji Yamahe PSR E353.

Riječ je o digitalnoj klavirskoj tipkovnici s 61 tipkom koja najviše odgovara potrebama početnika. Tvrtka Yamaha je u Yamahu PSR E353 uključila nove značajke kako bi poboljšala iskustvo početnika i ponudila im najkvalitetniji zvuk.

Yamaha je ovu prijenosnu klavijaturu dizajnirala imajući na umu glazbenu kreativnost. Kreativnost će se odraziti u većini značajki poput Advanced Wave Memory tehnologije, bogatog akustičnog zvuka i tehnologije stereo samplinga. Što se digitalnih efekata tiče, pronaći ćete mnogo novih izuma koji uključuju efekte harmony, EQ, chorus, master i reverb. S Yamahom PSRE353 imat ćete mogućnost eksperimentiranja s 500 unaprijed zadanih zvukova instrumenata i iznad 130 stilova pratnje. Te će varijacije pomoći u stvaranju ili vježbanju željenog žanra glazbe. Usto, imat ćete funkciju Arpeggio za izražavanje glazbe na jedinstven i drugačiji način. A ultra široka Stereo postavka pomoći će vam da kreirate dinamična, proširena i široka zvučna polja.

KAKO YAMAHA PSR E353 IZGLEDA?

Izgleda vrlo impresivno. Zaokupit će vašu pažnju u sekundi. Premda je riječ o početničkoj klavijaturi, očekuju vas inovacije i kreativnost u dizajnu i izgledu ovog instrumenta. Ništa od puno svijetlih boja, nekvalitetnog materijala, male i krhke tipkovnice koja obično karakterizira izgled jeftine klavijature za početnike.

Yamaha je napravila hvalevrijedan posao stvorivši nešto novo i drugačije. Boja yamahe psr e353 izvrsna je kombinacija crne i sive boje s kutnim, oštrim i čvrstim okvirom. Izgleda geometrijski simetrično bez zaobljenih rubova.

Yamaha PSR-E353

Yamaha PSR-E353

Prednja strana klavijature izgleda doista fantastično: sive je boje, s bijelim, crnim i sivim tipkama. Pronaći ćete mali, minimalistički zaslon koji prikazuje podatke o pjesmama, zvukovima i stilu glazbe. Zaslon otpušta lijepu žućkasto-narančastu nijansu kad je LCD ekran uključen. Uistinu stvara pravo okruženje za početnike i nadahnjuje ih da nauče više i eksperimentiraju s novim stvarima kako bi bili kreativni i isprobali nešto novo i jedinstveno.

Gumbi demo-funkcija su svijetlo žure boje. Sve skupa izgleda puno profesionalnije nego što bi početnička klavijatura trebala izgledati. Ako ste početnik i nemate iskustva s tipkovnicom klavira, možda će vam gumbi biti zbunjujući u nedostatku živih boja. Ali možete proći kroz naljepnice koje jasno pokazuju što svaki gumb znači.

Je li ovo dobar odabir za početnike?

Yamaha PSR-E353 je posebno izrađena upravo za početnike. Firma Yamaha je jedan od najstarijih proizvođača glazbala i među prvim brandovima koji su uveli nastavni softver u digitalne klavire. Yamaha psr e353 dolazi s ovom značajkom i s Yamaha Education Suiteom. Sve ovo bit će najkorisnije za početnike, jer će imati više mogućnosti za usavršavanje svoje vještine. Klavijatura nudi lekciju Ključ do uspjeha, sa 102 unaprijed zadane pjesme za vježbu. Početnici mogu usavršiti svoje vještine uz širok raspon lekcija koji podržava prilagodbe tempa, kako bi se podudarale s vještinom svakog pojedinog glazbenika.

SADRŽAJ KLAVIJATURE YAMAHA PSRE353

U ovom ćete instrumentu pronaći mnoge napredne i razvijene značajke po pristupačnoj cijeni. Ne možete očekivati takve značajke ni na jednom drugom prijenosnom klaviru po ovoj cijeni.

Kvalitetni zvukovi s brojnim opcijama

Najbolja stvar kod yamahe psr e353 je što dolazi s nevjerojatnih 573 zvukova instrumenata, koji početnicima nude širok spektar izbora. Imat ćete sve u zvuku koji uključuje različite zvukove električnog klavira, bubnjeva, velikog klavira, orgulja, rogova i limene glazbe. Štoviše, mijenjanje zvukova također je vrlo jednostavno. Omogućeno vam je „sckrolanje“ kroz njih ili, pak, ručni odabir jednostavnim unosom broja instrumenta kojeg želite svirati.

Usto, imate mogućnost odabire među 158 pozadinskih stilova koji vam mogu pomoći da svirate različite akorde, ritmove i žanrove jednostavnim pritiskom na jednu tipku. Poput ostalih modela Yamahe, psr e353 ima gumb koji služi za vraćanje svega natrag na zadani zvuk. Ovo se smatra jednom od najboljih značajki, koja vam može pomoći da lako i intuitivno upravljate klavijaturom.

Ovaj instrument sadrži i zabavne zvukove kao što su zvukovi bubnjeva. Zvukovi bubnjeva su zaista zabavni za sviranje. Na tipkovnici možete vidjeti zvukove bubnja koji se preslikavaju na tipke tijekom korištenja unaprijed postavljenih postavki bubnja. Ova vam značajka pomaže u praćenju zvukova bubnja i omogućuje vam da shvatite kakav je zvuk kojeg elementa bubnjeva i kako on izgleda.

Funkcija Melody suppressor i kompatibilnost s drugim uređajima

Jedinstvena Yamahina funkcija Melody Suppressor potiskuje liniju melodije u vašim omiljenim pjesmama tako da možete svirati uz njih. Dovoljno je s klavijaturom PSR-E353 spojiti bilo koji uređaj s linijskim izlazom, poput mobitela/tableta, računala, miksera ili čak druge tipkovnice, na ulaz za AUX ulaz i moći ćete svirati s vašim omiljenim izvođačima. Čak možete koristiti AUX ulazni ulaz za jednostavno uživanje u reprodukciji sa audio uređaja.

Putem USB priključka s klavijaturom možete povezati računalo i uređaje kojima se rukuje, kao što su iPad i iPod. Ako imate uređaje s priključcima za audio priključke, možete ih spojiti na AUX sučelje.

povezivanje USB kablom

povezivanje USB kablom

Sustav učenja

Yamaha PSR-E353 sadrži sjajan sustav učenja. Iako je ova značajka dostupna na mnogim Yamahinim tipkovnicama, ovdje ćete pronaći neke unaprijeđene opcije. Imat ćete mogućnosti vježbanja čekanja, vježbanja slušanja i vježbanja tempa. Možete vježbati i sviranje akorda. Ovo najviše koristi u raznolikosti vježbe i kontrole nad instrumentom. Možete udobno svirati klasičnu glazbu krećući rukom po tipkovnici. Također vam može pomoći da izgradite svoj glazbeni opseg i više uživate u različitim vrstama glazbenih stilova.

U Yamaha psr e353 imat ćete i durski i molski akord. Ove će vam varijacije pomoći da shvatite kako svirati osnovne i poboljšane akorde koje trebate znati ako želite postati dobar muzičar.

Efekti

U ovoj ćete klavijaturi naći puno ugrađenih efekata za lakšu i učinkovitiju reprodukciju tonova. Među njima su glavni EQ, stereo proširivač, panorama i melody suppressor. Sve ove značajke pomažu korisnicima da usavrše svoje vještine i na lakši način eksperimentiraju s različitim pjesmama. Ako ste početnik, ove vam značajke možda neće biti od velikog značaja, jer će vam fokus biti na vježbanju sviranja. No, iskusnijim glazbenicima koji više pažnje posvećuju zvuku, bit će vrlo korisno.

Yamaha PSR E353

Yamaha PSR E353

Gumbi

Gumbi na klavijaturi ne samo da izgledaju impresivno, već su dizajnirani za različite funkcije. Ovi gumbi pomoći će vam da odaberete željeni zvuk instrumenta, stil i pjesmu. Zapravo možete koristiti gumbe za snimanje za bilježenje omiljenih pjesama i melodija, a potom ih možete i reproducirati da biste usavršili svoje vještine. Osim toga, imat ćete tempo-tap i gumb za metronom koji će vam pomoći da vježbate u bilo kojem tempu, ovisno o vašim potrebama. Ukoliko želite, možete koristiti dual split funkciju kako biste dobili dinamičnu kombinaciju zvuka. Na tipkovnici se gumb za uključivanje i glavnu komandu glasnoće izuzetno lako nalaze. Čak ga i početnik može udobno koristiti s malo iskustva.

Tijekom reprodukcije pjesme, možda ćete se osjećati kao da se ponavlja. Yamaha je dodala mogućnost puštanja različitih dijelova iste pjesme pritiskom na jedan gumb. Tu je i gumb za „prelaze“ (fill-button). Kad pritisnete gumb za prelaze, u pjesmu se ubacuje prijelaz na bubnjevima kako bi se postigla određena dinamika u pozadini. Uživat ćete ​​u korištenju ove funkcije, jer daje osjećaj kao da svirate s bendom.

Osjećaj tipki

Prednost ove prijenosne klavijature je u tome što su tipke lagane, lakše nego kod klavira. Ugodne su za dodir i pritiskanje. K tome ih je i lakše koristiti. Kako je ova klavijatura dizajnirana za početnike, proizvođač je tipke učinio lakšima, jer im neće biti ugodno koristiti teške tipke bez iskustva. Početnicima je, naime, teško stiskati teške tipke kroz dulje vrijeme.

Uz to, tipkovnica dolazi s trideset i dvije polifonije. To znači da može reproducirati do trideset i dvije note istovremeno, bez ikakve brige da se neka od tih nota neće čuti. Štoviše, za tipkovnicu sa šezdeset i jednom tipkom, polifonija od trideset i dvije note smatra se izvrsnom. Ovom polifonijom možete istovremeno pritisnuti više od polovice tipki, a da pritom ne „izgubite“ niti jednu notu.

Tipke osjetljive na jačinu pritiska

Osjetljivost na dodir ove tipkovnice također je iznenađujuće primjerena. Omogućuje korisnicima da sviraju i tihe i glasne melodije i uvježbavaju dinamiku kako bi unaprijedili svoj stil sviranja. Osjetljiva tipkovnica omogućuje vam kontrolu glasnoće mijenjanjem sile kojom pritiskate tipke. Ako tipke pritisnete lagano, zvuk će biti tih. Ako pritisnete snažno, glasnoća tona će se povećati. Djeluje poput akustičnog klavira. Primjerice, ako se želite prebaciti na akustični klavir, ova će tipkovnica „pripremiti“ vaše prste autentičnim osjećajem.

YAMAHA PSR E353 – SNIMANJE PJESAMA

Još jedna važna značajka je snimanje zapisa. Klavijatura dolazi s internom bazom podataka glazbene tehnologije digitalnog signala te načinom automatskog isključivanja s podesivim timerom. Osim toga, dobit ćete i split i dual player kao što je ranije spomenuto.

Pribor

S ovom tipkovnicom dobit ćete jednu prijenosnu klavijaturu Yamaha PSR E353 s 61 tipkom i korisnički priručnik u digitalnom obliku (pdf). Uz klavijaturu dolazi i adapter te stalak za note koji se jednostavno montira na klavijaturu.

Glavne pozitivne značajke klavijature Yamaha PSR-E353:

 • Prijenosna je i lagana (teži oko 4 kg)
 • Tipke su lagano ponderirane i osjetljive na dodir
 • Dolazi s puno efekata
 • Nudi širok izbor visokokvalitetnih zvukova instrumenata između kojih možete izabrati
 • Dolazi s LCD osvjetljenjem za prikaz svih podataka
 • Yamaha psr e353 jednostavna je za korištenje
 • Nudi povezivanje s računalom i mobilnim uređajima
 • Cjenovno je povoljna

ZAKLJUČAK O KLAVIJATURI YAMAHA PSR E353

Yamaha psr e353 idealna je opcija za one koji traže cjenovno pristupačnu klavijaturu koja koristi puno razvijenih tehnologija. Iako je proizvod prihvatljiv za proračun, njegov izgled i izvedba mogu se usporediti s najskupljim proizvodima.

Početnici mogu koristiti Yamahu psr e353 za usavršavanje svojih sviračkih vještina, uvježbavanje različitih varijacija i učenje glazbe uz jednostavne i poboljšane metode učenja ugrađene u ovaj sjajan instrument.

Dodatne informacije o ovom instrumentu možete pronaći na stranicama proizvođača.