Akustični bubnjevi

Akustični bubnjevi koje koristim

Ovdje ćete vidjeti akustične bubnjeve koje koristim. Trenutno posjedujem dva kompleta bubnjeva. Kliknite na male slike ispod za uvećanje:

Yamaha Recording Custom

Yamaha Recording Custom

Yamaha Recording Custom


Moj bivši bubanj – Sonor Designer

Moj negdašnji komplet: Sonor Designer Maple Light možete čuti u sljedećoj demo snimci grupe Messerschmitt => pjesma je “My Buddy Buddy Friends”:


Ludwig kopija

Prvi bubnjevi koje sam ikad posjedovao su stara kopija Ludwig bubnjeva, a moguće da se čak radi o jednoj staroj japanskoj marci koja više ne postoji. Vjerojatno se radi (pišem “vjerojatno” jer na bubnjevima ne postoje pločice sa oznakama o kojoj marki i modelu se radi) o bubnju koji je proizveden davnih ’70-tih godina prošlog stoljeća.

Bilo kako bilo, ovaj komplet bubnjeva, kad sam ga kupio, je bio omotan nekim odvratnim bijelim samoljepljivim omotom koji smo moj stari i ja s mukom skinuli (žešće ljepilo u životu nisam vidio, kakav super attack…), no nakon što sam skinuo taj omot iskusio sam originalan plastični omot ovog bubnja. To je nešto nalik na Ludwigov oyster pearl finish, u nekoj kombinaciji raznih nijansi smeđe boje. Intersantan finish.

ludwig replica

Kopija Ludwig bubnjeva

Zvuk ovih bubnjeva je topao, zaokružen, premda tiši u odnosu na moderne standarde buke iz pojačala, tako da nije stvoren za nabijanje uz (pre)glasne gitare. No, za tiše svirke, idealan je instrument. I dan danas uživam sjesti za njega i svirati, štoviše, više uživam u njemu danas nego kad sam ga kupio i nisam ga znao koristiti. 🙂

Dimenzije ovog bubnja su:

doboš (“snare drum”): 14″ x 4.5″
viseći tom (“rack tom”): 13″ x 9″
floor tom (“indijaner”): 16″ x 16″
kasa (bas bubanj, “bass drum”): 20″ x 14″

Zvuk ovih bubnjeva možete čuti na sljedećem audio zapisu kojeg sam snimio u svojem kućnom studiju. Totalni DIY:

 

Napomena: postoji mogućnost da ćeš ispod uočiti plaćeni oglas. Ako želiš pomoći uredniku da pokrije troškove svog vremena za održavanje ovog bloga, klikni na oglas ispod. Tebi lako i besplatno, a meni koristi. Win win situacija. 🙂 

Post Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.