The Wildflowers

The Wildflowers su pulski cover bend koji većinom izvodi pjesme Toma Pettyja, Neila Younga i Boba Dylana, premda se na repertoaru grupe nalaze i pjesme umjetnika i bendova poput Cream, Led Zeppelin, Stevie Nicks i drugih.

the wildflowers

The Wildflowers

Bend je nastao 2010. godine na inicijativu Rusmina Obića Rusa, mog basiste iz grupe Messerschmitt. On je, u dogovoru s Andrejem Šegonom, odlučio formirati bend, koji je u početku imao cilj svirati isključivo skladbe Tom Petty & the Heartbreakers.

Prva postava benda je bila:

  • Rusmin Obić Rus – bas gitara, prateći vokal
  • Andrej Šegon – vokal, gitara
  • Vibor Juhas – gitara, vokal
  • Saša Petković – bubnjevi

Nedugo nakon početka intenzivnijih proba i uvježbavanja materijala, grupi se pridružila i Elizabeta Petric (fantastična vokalistica iz grupe Junkers5) na klavijaturi i vokalu. Ovaj kvintet je bio spreman za osvojiti bine u Puli i okolici. 🙂

Evo jedne snimke sa našeg prvog nastupa, u pulskom baru “Actors Studio”:

Tijekom godina rada benda, koji se uvijek više temeljio na druženju članova, nego na ozbiljnim pretenzijama oko nastupa i zarađivanja, izmijenio se i personal. Najprije je bend napustio Vibor Juhas uslijed brojnih obaveza, pa se nakratko bendu pridružio Bruno Legović (Messerschmitt), pa je i on uslijed obaveza morao prekinuti svoj angažman, pa smo, nakon nekog vremena, prestali tražiti drugog gitaristu i našli vrhunskog basistu u Siniši Vujnoviću, te je Rus potom uzeo ulogu gitariste. Naknadno je grupi pristupio i Vlado Maružin (Gustafi).

Postava u sastavu Rus, VladoAndrej, Elizabeta, Siniša i Sale je radila dosta dugo, premda nismo koncertirali gotovo uopće. Ali zato smo nabildali repertoara za tri života. 🙂

Evo jedne snimke benda sa fotkama ove postave:

Potom je, relativno nedavno, i Siniša napustio grupu, te je potom Vlado preuzeo ulogu basiste, obzirom da bend već ima dvije gitare.

Ovih dana je na probe počeo dolaziti Davor Milovan Bili, vrhunski pulski basist, za kojega se nadamo da će se pridružiti našem malom kolektivu, koji ne pikira na nastupe na sve strane, već više uživa u muziciranju nekolicine odista iskusnih pulskih glazbenika sa puno milja pod nogama.

Nastupi grupe The Wildflowers nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, što se može osvjedočiti i ovim člankom.

Koncerti i nastupi:

Datum Grad/Klub Link
10.04.2010. Pula, Actors Studio Video
03.07.2010. Peroj, Martulina
31.07.2010. Vodnjan, MC Hornets biker
11.11.2011. Pula, Rock Caffe Video
05.01.2013. Pula, Mimoza
09.11.2013. Pula, Mimoza

Napomena: postoji mogućnost da ćeš ispod uočiti plaćeni oglas. Ako želiš pomoći uredniku da pokrije troškove svog vremena za održavanje ovog bloga, klikni na oglas ispod. Tebi lako i besplatno, a meni koristi. Win win situacija. 🙂

Post Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.