Pedale za bas bubanj

Saletove pedale za bas bubanj:

Koristim Pearl Powershifter Eliminator pedale za bas bubanj.

Ovo je moja single Eliminator pedala:

Pearl Powershifter Eliminator pedala

Pearl Powershifter Eliminator pedala

… a ovo je moja dupla Eliminator pedala:

Pearl Powershifter Eliminator dupla pedala

Pearl Powershifter Eliminator dupla pedala

Prije nego sam kupio moju prvu Eliminator (single) pedalu za bas bubanj, bio sam predmet vrlo intenzivne Pearlove marketinške kampanje u bubnjarskim magazinima (tada je online bio u povojima 🙂 ), pa sam kupio tu pedalu nakon što sam vidio da je koriste bubnjari kao što su Vinnie Paul, Chad Smith, Virgil Donati (koji sada koristi Drum Workshop) i mnogi drugi.

Istina je da mi nikada nije bilo žao što sam kupio tu pedalu. Ona je beskonačno podesiva. Mislim da je danas u upscale segmentu pedala nivo podešavanja koji ima Eliminator model nekakav standard, no u vrijeme kad se ovaj Pearlov model pedale pojavio na tržištu, mislim da je bio najnapredniji. Od udaljenosti metalnog dijela na koji se stavi stopalo do ili od osovine pedale, preko nategnutosti opruge i kuta batića, pa sve do (perverzija!) mijenjanja plastičnih cam-ova, odnosno, “prijenosa” na koji se naslanja lanac pedale. Sa pedalom dobijete 4 različita cam-a, koji uzrokuju drugačiji feel svirke i “odziv” same pedale.

Sa single pedalom sam bio toliko zadovoljan, da sam za nepunih godinu-dvije investirao i u duplu pedalu, isti model. 🙂

Napomena: postoji mogućnost da ćeš ispod uočiti plaćeni oglas. Ako želiš pomoći uredniku da pokrije troškove svog vremena za održavanje ovog bloga, klikni na oglas ispod. Tebi lako i besplatno, a meni koristi. Win win situacija. 🙂 

Post Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.