Bubnjarske palice

Palice za bubnjeve su vrlo važan element sviranja bubnjeva. Ne samo iz razloga što da ih nemamo, morali bismo lupati rukama po elementima 🙂 već i iz razloga što ih danas, hvala Bogu, na tržištu imamo ogroman broj modela, dimenzija i materijala, pa imamo “slatke muke” koji par izabrati, ali ta odluka je doista važna. Preporučam mladim bubnjarima koji još nemaju puno iskustva s različitim modelima palica, da odaberu nekoliko “standardnih” dimenzija bilo kojeg poznatog proizvođača (Zildjian, Vic Firth, Pro Mark, Vater itd. itd.), npr. 5A, 5B, 7A itd. i da prema toj “elementarnoj” podjeli odluče da li im više odgovara teža ili lakša palica, dulja ili kraća, deblja ili tanja, parametara je bezbroj.

Ovdje ću predstaviti palice koje ja koristim u svakodnevnoj svirci.

Bubnjarske palice koje koristim

Meni se Zildjian Matt Sorum Artist Series model palica pokazao kao pravi odabir. To je jedan od debljih i težih modela na tržištu (preko 1,5 cm u promjeru, skoro 42 cm duljine), vrlo su izdržljive, ali nisu preteške. Naravno, sve ovo o čemu pišem je duboko subjektivni stav – tako ih ja osjećam, a da li će i vama odgovarati ili ne, preostaje na vama da prosudite nakon što ih probate.

Zildjian palice Matt Sorum

Zildjian palice Matt Sorum artist series

Ovaj model ima “bačvasti” oblik vrha palice, i dugo “rame” palice. Meni i jedno i drugo ful paše, i premda poprilično jako udaram te moje bubnjeve (a bogami katkad i činele), em mi činele dugo traju, a em i palice. 🙂

Kad birate palice, nemojte previše razmišljati, jednostavno kupite nekoliko različitih modela (možda čak i različitih tipova drveta od koji su napravljene), odnesite ih na probu i koncerte i testirajte ih. Samo tako ćete moći nakon određenog vremena zaključiti koji parametri koji su vama svojstveno važni u odabiru palica pobjeđuju kod onog “pravog” modela u odnosu na druge koje ste kupili.

Sretno u odabiru pravog modela bubnjarskih palica za vas! Ako budete imali ikakvih pitanja, mejlajte me.

Napomena: postoji mogućnost da ćeš ispod uočiti plaćeni oglas. Ako želiš pomoći uredniku da pokrije troškove svog vremena za održavanje ovog bloga, klikni na oglas ispod. Tebi lako i besplatno, a meni koristi. Win win situacija. 🙂

Post Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.