Maslinovo ulje BILINI

Za one koji ne znaju, uz svoj dnevni posao u tvrtki KG Media, te uz bubnjanje, bavim se i maslinarstvom. Doduše, još uvijek hobistički, ali, jednog dana… 🙂

Radim sa suprugom (i kćerkom!) u OPG Rakovac, uzgajamo otprilike 400 stabala maslina i proizvodimo ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini.

maslinovo ulje Bilini

maslinovo ulje Bilini

Kao što svi znamo, maslinovo ulje je iznimno zdrava i kvalitetna namirnica, koja se najčešće koristi u gastronomiji, ali i za ljepotu. Više o ovim temama možete pročitati na našem blogu na službenim stranicama OPG Rakovac.

Poslovi koje obavljam u svojim maslinarskim aktivnostima su:

  • košnja maslinika
  • gnojidba maslinika
  • oranje maslinika
  • rezidba maslinika + skupljanje i paljenje granja nakon rezidbe
  • navodnjavanje maslinika
  • berba maslina

Vidljivo je da je tu posla da ti pamet stane. Na svu sreću, potrebnu mehanizaciju imam, jer ovo “ručno” jednostavno ne bi bilo izvedivo. Radim sa traktorima IMT 539 i Tomo Vinković, za koje imam potrebne priključke (plug, atomizer, rasipač gnojiva, roto kosa, drljača). Evo i jedne fotke otprije par dana, kad sam išao u kupovinu plavog dizela:

plavi dizel OPG

plavi dizel za OPG

A za kraj ovog informativnog članka 🙂 evo i jedan video, da vidite kako vaš pajdo bubnjar ore (puno hvala susjedu Draganu što me naučio orati!)

Znači, ako zaželite kušati fenomenalno ekstra djevičansko maslinovo ulje koje proizvodi moj OPG, slobodno mi pišite osobno, ili na e-mail adresu OPG-a (info@opg-rakovac.hr) i samo javite odakle ste i koja količina ulja bi vas zanimala. Cijene možete naći na našoj web stranici u sekciji “Proizvodi” na naslovnici, kao i na našoj Facebook stranici.

Napomena: postoji mogućnost da ćeš ispod uočiti plaćeni oglas. Ako želiš pomoći uredniku da pokrije troškove svog vremena za održavanje ovog bloga, klikni na oglas ispod. Tebi lako i besplatno, a meni koristi. Win win situacija. 🙂